Stichting FelCan

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Stichting FelCan

Stichting FelCan

Stichting FelCan streeft kennisoverdracht na tussen instellingen, veterinaire specialisten en diersoortgerichte practici en het publiek. Het gaat hierbij om actuele wetenschappelijke inzichten en ontwikkelingen op het gebied van ziekte en gezondheid, gedrag en welzijn van hond en kat.

Voor het uitdragen van verworven kennis organiseert FelCan jaarlijks een katten- en hondendag. Op deze symposia worden de laatste inzichten van de katten-en hondengeneeskunde op een toegankelijke wijze gepresenteerd voor zowel dierenartsen, paraveterinairen en gedragstherapeuten als asielhouders, fokkers en overige dierverzorgers. FelCan brengt van elk symposium een handout uit, die via de website voor een breed publiek beschikbaar wordt gesteld.

 

 

 

Nieuwsflits

Save-the-date Hondendag

Hondendag 2016

Op zaterdag zaterdag 1 oktober 2016 staat de Hondendag 2016 gepland. Het programma bevat wederom een grote variatie aan onderwerpen die verzorgd worden door (inter)nationale experts. Dit jaar zijn de onderwerpen dierenmishandeling en huiselijk geweld, de rol van psychofarmaca bij gedragsproblemen, orthopedische ondersteuning bij dieren, de genetische basis van gedrag bij de hond, en incontinentie bij de hond.

Aanmelding voor deelname kan vanaf 1 juli 2016 via de website www.felcan.nl.

.